Michael Bulychev-Okser, Miriam Davis ve Gülsin Onay’dan harika bir gece
Fransız piyanist Caroline Sageman, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen, 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir konser verdi…
Institut Français Türkiye-İzmir’in etkinlik desteğiyle düzenlenen konser kapsamında, yurdumuzda ilk defa sahne alan Fransız piyanist Caroline Sageman, festivalin tarihi taş ocağında, Polonya asıllı besteci Frederic Chopin’nin eserlerinden bir seçki sundu. Bodrumlu klasik müzik tutkunlarının ilgiyle izlediği konser büyük beğeni topladı.
Müzik otoritelerince Chopin ve Liszt uzmanı olarak da kabul edilen Caroline Sageman, Japonya, İtalya, İsviçre ve Fransa’daki önemli konser salonlarında, şefler Pierre Dervaux ve Jean-François Paillard ile sahneyi paylaşmış bir sanatçı. Caroline Sageman, konser çalışmalarının yanı sıra, École normale de musique de Paris Alfred Cortot’da Jean-Marc Luisada’nın asistanlığını yapıyor ve Blanc-Mesnil Konservatuvarı’nda ders veriyor. Caroline Sageman son yıllarda Lyrinx etiketiyle Chopin’in Polonezleri, Keman Sanatçısı David Galoustov ile Beethoven’ın Piyano ve Keman Sonatları ve David Galoustov ile Çellist Maja Bogdanovic’le bir Rus Trio albümü kaydetti. Son olarak, keman sanatçısı yeğeni Sarah Jégou-Sageman ile birlikte yine Lyrinx etiketiyle Chopin’in Prelüdleri’ni içeren bir albüm kaydetti.
Chopin Gecesinde bestecinin sevilen eserleri izleyici ile buluştu
Günbatımında tarihi taş ocağında izleyici karşısına çıkan Piyanist Caroline Sageman, programına, Frederic Chopin’in, “5 Mazurka, Op. 7” başlıklı eseriyle başladı. Unutulmaz bir Chopin gecesi sunan Fransız piyanist, programına, “Polonez, No. 1, Op. 26” adlı eserle devam etti. Sanatçı, Polonya asıllı bestecinin sırasıyla şu eserlerine yer verdi: “Scherzo No. 2, Op. 31”, “Scherzo No. 3, Op. 39”, “Mazurka, No. 4, Op. 17”, “Mazurka, No. 1, Op. 6” ve “Andante Spianato ve Büyük Polonez, Op. 22”.
Gecenin sonunda programını tamamlayan Sageman, izleyici tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ara vermeden gerçekleşen konserde Sageman’a bir de teşekkür plaketi verildi. Fransız sanatçı plaketi kendisine takdim eden Gülsin Onay’a teşekkürlerini sundu ve alkışlar eşliğinde bis yapmak için tekrar çıktığı sahnede C. Debussy’nin “Les Jardins Sous La Pluie” adlı eseri seslendirdi. L’Institut Français Türkiye-İzmir’in değerli katkılarıyla gerçekleşen konser, 21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin unutulmazları arasındaki yerini aldı.
Klasik Müziğin Virtüözleri Bitez’de buluştu
Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl 21.’si düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali, klasik müziğin üç büyük ismini, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ağırladı…
Michael Bulychev-Okser, Miriam Davis ve Gülsin Onay’dan harika bir gece
Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, geçtiğimiz akşam sahneyi paylaşan ABD’li piyanist Michael Bulychev-Okser ve İngiliz kemancı Miriam Davis’i konuk etti. Sanatçılar solo performanslarıyla da dikkat çekti. Konserin ilerleyen bölümlerinde ise Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Bodrumlu klasik müzikseverin karşısındaydı. Akıllardan zor çıkacak konserin programında Paganini, Mozart, Shor, Pletnev, Chopin, Brahms gibi bestecilerin eserlerine yer verildi.
Piyano ve kemanın dansı
New York Times’ın “cezbedici ve parlak” olarak nitelendirdiği, piyanist ve besteci Michael Bulychev-Okser’i, Fanfare Magazine’in, “duyarlı, sofistike” gibi sözlerle övdüğü Miriam Davis’le buluşturan konserde ikili, festival izleyicisine harika bir performans sundu. İkilinin yoğun alkış alan performansının ardından, uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan, 5 kıtada 80 ülkeyi kapsayan konserler veren devlet sanatçımız Gülsin Onay sahnede yerini aldı. Tüm dünyada sevilen ve özellikle de Türkiye’de klasik müzik dinleyicisinin hayranlıkla takip ettiği Gülsin Onay, festival izleyicisine L. v. Beethoven’dan bir eser seslendirdi.